Mamak'ta Kars-Ardahan-Iğdırlılar Gecesi

Mamak Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen hemşeri gecelerinin finali Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği gecesiyle gerçekleşti.

Belediye Haberleri 5.08.2013 13:57:28 0
Mamak

Mamak Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen hemşeri gecelerinin finali Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği gecesiyle gerçekleşti. Ziyaretçilerin unutulmaz bir gece yaşadığı programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Eyer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Söz Yerini Saza Bıraktı

Kars- Ardahan ve Iğdır’ın çok özel üç şehir olduğunu kaydeden Akgül, Türklerin Anadolu’ya ilk giriş noktasının bu şehirler olduğunu söyledi. Akgül, “ Bu gece Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Derneği hemşerileriyle buluşuyor. Fakat bu alana baktığımda yalnızca bu üç şehri değil, tüm Türkiye’yi görüyorum. Ramazan ayı boyunca kardeşliğin en güzel örneklerini Mamak’ta yaşadık. Bu gecenin hayata geçmesinde emeği geçen dernek başkanımız ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.”Gurbette Bir Gün” adını vererek hemşerilerini buluşturan Serhatlılar, gecede birlik ve beraberlik mesajı verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda söz yerini saza bıraktı. İlk olarak halk ozanları Mustafa Aydın, Âdem Aydemir ve Paşa Susanoğlu sahne aldı. Ardından sırayla halk müziği sanatçısı Metin Güngör ve TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Selma Göçer seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle Mamaklıları mest etti.”Doğduğumuz yer Kars- Ardahan-Iğdır olabilir, doyduğumuz yer Ankara” diyerek amaçlarının kültürlerini Ankara’da da yaşatmak olduğunu vurgulayan Serhatlılar dernek başkanı Eyer de “Bu etkinliğin mimarı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyerek Akgül’e plaket verdi.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00